Miten mitata sormuksen koko?
Miten mitata sormuksen koko kotioloissa? Sormuksen koon valinta on olennainen osa sormuksen tilaamista, sillä oikean kokoinen sormus on sormessa mukavan tuntuinen ja jopa huomaamaton. Tässä joitakin keinoja sormen koon mittaamiseen kotioloissa. Näillä keinoilla oikean kokoisen sormuksen tilaaminen onnistuu suuremmalla todennäköisyydellä, mutta huomioithan kuitenkin, etteivät nämä neuvot anna 100 % varmasti oikeaa tulosta. Jos haluat varmasti oikean kokoisen sormuksen, on paras keino vierailla meidän liikkeessämme Hyvinkäällä, jos matka ei ole liian pitkä. Liikkeessä saamme sormen mitattua tarkasti ja samalla näet, miltä sormus näyttää sormessa.
Miten mitata sormuksen koko jo olemassa olevan, oikean kokoisen, sormuksen avulla
Mahdollisesti jo olemassa oleva, oikean kokoinen, sormus auttaa uuden sormuksen koon valinnassa. Mittaa sormuksen sisähalkaisija näiden ohjeiden mukaan.
Miten mitata sormuksen koko viivoittimella:
Jos sinulla on sormus, joka on oikean tai lähes oikean kokoinen, voit mitata sormuksen sisäpuolen halkaisijan esimerkiksi viivoittimen avulla. Suomessa käytetty mittayksikkö on sormuksen (sisä)halkaisija millimetreinä. Ole tarkkana, että mittauskohta on tarkasti sormuksen sisäreunan kohdalla. Kuvan sormuksen koko viivoittimella mitattuna on 18,5 mm.
Miten mitata sormuksen koko työntömitalla:
Jos kotoa löytyy niin sanottu ”työntömitta”, kannattaa olemassa olevan oikean kokoisen sormuksen mittaamiseen käyttää ehdottomasti sitä, koska näin saat tarkemman tuloksen. Mittaa useita kertoja kuvan mukaisesti, jotta varmasti saat mitan oikeasta kohdasta.
Sormen mittaaminen
Jos oikean kokoista sormusta ei ole apuna, täytyy mitata sormi. Alla ohjeita sormen mittaamiseen.
Sormen (leveyden) mittaaminen viivoittimella:
Yksi keino sormuksen oikean koon selvittämiseksi on sormen leveyden mittaaminen viivoittimella kuvan mukaisesti. Aseta mitattavan sormen pää pöydän reunalle ja paina kämmentä alas niin, että sormen iho kiristyy reilusti siltä kohdalta, jossa sormusta pidetään. Mittaa sitten sormen leveys viivoittimella sormen päältä. Suorita mittaus kohtalaisen läheltä niveltä, ei liian läheltä kämmentä, jossa sormi on leveämpi. Jos sormesi kuitenkin on merkittävästi paksumpi nivelen kohdalta, pitää mittaus tehdä siitä. Silloin sormuksen pitäisi nivelen kohdalta olla jopa hieman tiukka, mutta kuitenkin pois otettavissa. Näin se ei ole liian väljä käytössä.
Mittaus kannattaa toistaa useampia kertoja, niin saat varmemmin oikean tuloksen. Saadusta tuloksesta kannattaa vielä vähentää 0,5 mm. Jos siis mittauksen tulos on esimerkiksi 18,0 mm, neuvoisin tilaamaan sormuksen koossa 17,5.
Sormen ympärysmitan mittaaminen teipin avulla:
Voit myös käyttää teippiä avuksi sormen mittauksessa, kuten kuvassa. Kiedo teippi tiukasti sormen ympärille ja merkitse kehän mitta kynällä. Ota teippi pois ja mittaa sen pituus. Alla on taulukko, jolla saat tuloksen muutettua Suomessa käytettyyn sormusten koon mittayksikköön, eli sisähalkaisija milleinä. Nyt sinulla on siis selvillä koko, jonka voit sormusta tilatessa valita kokovalikosta.
Mittauksen tulos eli ympärysmitta (mm) / Sormuksen suositeltava koko halkaisija (mm)
Varmuuden vuoksi kannattaa kokeilla sekä viivoittimella että teipin avulla mittaamista, sillä niiden tulokset saattavat poiketa toisistaan. Itse olen omissa testeissäni päässyt viivoittimella sormen päältä mitaten lähemmäs oikeaa tulosta.
Muistathan, että nämä keinot ei anna 100 % varmuudella oikeaa tulosta, mutta mahdollisuudet oikean koon valintaan paranevat huomattavasti.
Oikean koon löytäminen kerralla on paitsi sinun, myös minun etuni ja siksi autan tarvittaessa mielelläni oikean koon valinnassa myös puhelimitse 040 1593 566.
Olet myös tervetullut liikkeeseeni Hyvinkäälle varmistamaan oikean koon ja tutustumaan sormuksiin. Näet samalla, miltä sormus näyttää sormessa.
Usein kysyttyjä kysymyksiä sormuksen koon mittaamisesta
Kuinka tiukka sormuksen tulisi olla?
Oikea sana sopivaa sormusta kuvaamaan on napakka. Sormus on sopiva, kun saat sen sormeen suhteellisen helposti, mutta pois otettaessa vastusta on hieman. Jos joudut taistelemaan sen pois saamiseksi, on se liian pieni.
Jos sormus toisaalta on niin väljä, että se lähtee sormesta ilman minkäänlaista vastusta tai jopa ravistelemalla, on se liian iso.
Sormien koko vaihtelee
Vuorokauden aika vaikuttaa sormien kokoon ja aamulla sormet ovat usein hiukan turvoksissa, joten keskipäivä on hyvä aika mitata sormen koko. Jos mahdollista, mittausta kannattaa suorittaa vaikka useampana päivänä ja eri vuorokauden aikaan, niin saat varmemmin oikean tuloksen. Koska lämpötilakin vaikuttaa sormien kokoon, olisi hyvä tehdä mittaus silloin, kun sormet ovat lämpimät.
Mitä jos verkkokaupasta tilaamani sormus ei ole sopiva?
Jos tilaamasi sormus ei olekaan sopiva, niin eipä hätää, sillä voit vaihtaa käyttämättömän ja kaivertamattoman sormuksen oikean kokoiseen ILMAN KULUJA 30 päivän kuluessa tavaran vastaanotosta. Ohjeet tähän löydät verkkokaupan sivuilta kohdasta yhteystiedot.
Toivottavasti näistä ohjeista oli apua siihen, miten mitata sormuksen koko kotioloissa. Autan tarvittaessa mielelläni oikean koon valinnassa myös puhelimitse 040 1593 566. Tervetuloa myös liikkeeseeni Hyvinkäälle varmistamaan oikean koon ja tutustumaan sormuksiin. Näet samalla, miltä sormus näyttää sormessa.